VM friidrott

Snart är det dags för VM i friidrott, närmare bestämt mellan 19 och 27 augusti i Budapest, Ungern. Där ska våra svenska stjärnor fightas om de allra ädlaste medaljerna och visst har vi flera riktigt bra chanser. Ska Daniel Ståhl lyckas att slå den unga men redan rutinerade Kristjan Ceh i diskus och kommer Armand Duplantis att sopa banan med sina konkurrenter? Hur det än går så kan du spela på VM i friidrott. En favorit hos många är att spela asian handicap.

Välj ett spelbolag med stort utbud

Om du vill spela på VM i friidrott ska du hitta ett spelbolag med ett stort utbud. Du har förutom ett stort utbud ofta fler odds att spela på med en mycket större variation. Asian handicap är ett populärt alternativ eftersom du kan få upp oddset på de riktigt stora favoriterna. Det är rekommenderat att du titta runt på olika spelbolag för att hitta de bästa oddsen.

Största sporterna på VM i friidrott

Det finns väldigt många olika sporter som är med på programmet under VM. De största och mest populära sporterna är sprintergrenarna som 100, 200 och 400 meter. I Sverige kommer dock väldigt många människor att bänka sig framför TV:n när det är dags för stavhopp och diskus. Friidrott är inte inräknat i världens största sport men det är ändå otroligt populärt med många som följer det på plats och via TV.

Armand Duplantis är vår största stjärna

I Sverige har vi en superstjärna och det är vår egna Armand Duplantis. Han har under de senaste fem åren gått från att vara en otroligt lovande junior till att bli den absolut främsta stavhopparen genom tiderna, blått 23 år gammal. Under de sista åren har han slagit världsrekord friidrott flera gånger, både inom- och utomhus i stavhopp.

Kommer vår egen Armand lyckas bra på VM och blir det i så fall världsrekord? Han siktar helt klart på att slå sitt egna världsrekord och hoppa över 6.23 meter. Om det kommer att lyckas är svårt att sia om eftersom mycket beror på väder och vind.

Ståhl och Pettersson

Några andra stora svenska hopp är våra diskusstjärnor som lyckades med att ta två medaljer i OS 2020. Daniel Ståhl har visat en uppgående form och kastade över 70 meter under hans sista tävling. Oavsett hur det går så kommer de bli ett otroligt spännande mästerskap med många svenska chanser på medalj.