tomteland dalarna

Tomteland Dalarna

I hjärtat av Dalarnas skogar, där snön gnistrar som diamantpuder och granarna susar som levande varelser, ligger en plats som är lika fantastisk som den är sagolik – Tomteland. Denna förtrollande destination är inte bara en värld av glädje och äventyr för barn, utan också en plats där vuxna kan återuppleva barndomens oskuldsfulla magi.

Historia

Tomteland, som öppnade sina portar för besökare för första gången 1984, är beläget i Gesundaberget strax utanför Mora. Det började som en enkel men charmig idé – att skapa en plats där jultomten och hans vänner kunde samlas och sprida glädje året runt. Sedan dess har Tomteland utvecklats till en av Dalarnas mest älskade turistattraktioner.

Den Förtrollande Upplevelsen

När besökare kliver in i Tomteland möts de omedelbart av en atmosfär av magi och glädje. Här möter man inte bara jultomten själv utan också en rad andra figurer från sagovärlden, såsom tomtens hjälpare, vackra alver och de busiga små nissarna.

En av de mest älskade aktiviteterna är att besöka tomtens verkstad, där nissarna arbetar flitigt med att tillverka leksaker inför julen. Barnen kan också delta i olika workshops där de får göra egna juldekorationer eller baka pepparkakor med hjälp av tomtens skickliga bagare.

Men det är inte bara julförberedelserna som lockar besökare till Tomteland. Här finns också en mängd andra aktiviteter, som att åka häst och vagn genom skogen, rida på ponnyer eller åka på äventyrsjakt i jakt på tomtens gömda skatter.

Året Runt

Även om Tomteland är mest populärt under julperioden, är det en destination som har något att erbjuda året runt. På sommaren kan besökare njuta av vackra naturvandringar, picknickar i det gröna och spännande äventyr i den omgivande skogen. Under hösten fylls Tomteland med färgstarka löv och en känsla av förväntan inför den kommande julsäsongen.

Tomteland En Plats för Alla

Det som verkligen gör Tomteland speciellt är dess förmåga att föra människor samman, oavsett ålder eller bakgrund. Här är det inte bara barnen som får möjlighet att drömma och fantisera, utan även vuxna får chansen att tillfälligt släppa vardagens bekymmer och låta sig hänföras av den magiska atmosfären.

Priser Tomteland dalarna

På Tomteland finns en mängd spännande sevärdheter och upplevelser som väntar på dig! För att säkerställa att ni hinner med allt som Tomteland har att erbjuda, rekommenderar vi att ni köper ett 2-dagarskort. På så sätt kan ni utforska varje vrå av vår magiska värld utan att behöva stressa.

För er som planerar att återvända till Tomteland flera gånger under året finns det också möjlighet att skaffa säsongskort eller årskort. Dessa kort ger er obegränsad tillgång till alla äventyr och aktiviteter på Tomteland, vilket gör det möjligt för er att återkomma och skapa nya minnen gång på gång.

Oavsett om ni är här för första gången eller återvänder för att uppleva mer av Tomtelands magi, så ser vi fram emot att välkomna er till en värld fylld av glädje, äventyr och oförglömliga stunder!

1 dag i sagolandetGäster 3 – 12 årGäster 13 – 64 årGäster 65 + år
Gratis för alla gäster mellan 0 – 2 år325 kr395 kr345 kr
2 dagar i sagolandetGäster 3 – 12 årGäster 13 – 64 årGäster 65 + år
Gratis för alla gäster mellan 0 – 2 år445 kr515 kr465 kr
SäsongskortGäster 3 – 12 årGäster 13 – 64 årGäster 65 + år
Gratis för alla gäster mellan 0 – 2 år695 kr765 kr715 kr
ÅrskortGäster 3 – 12 årGäster 13 – 64 år
Gratis för alla gäster mellan 0 – 2 år950 kr1100 kr

Tomteland Dalarna öppettider

  • Tomteland öppnar portarna 09.45
  • Programmet börjar 10.00 och parken stänger 16.00

Karta över tomteland

karta över tomteland

Slutsats

Tomteland i Dalarna är mer än bara en turistattraktion – det är en plats där drömmar blir verklighet och där glädjen aldrig tar slut. Oavsett om du är ung eller gammal, är ett besök på Tomteland en upplevelse som kommer att skapa minnen för livet och sprida julglädje året runt.